Izbor selektora reprezentacije BiH

Halo, Prosinečki!

Mrak koji nas je progutao: Play this game!

Odlazak iz Banja Luke

Sarajevo, što si u dolini

Građani, uplašena manjina

Intervju, Tvrtko Jakovina

Ako smanjite svijet koji ste sami napravili, onda u njemu bivate najbolji

Hrvatski povjesničar Tvrtko Jakovina za avangardu govori o poziciji nekadašnje Jugoslavije na međunarodnoj sceni, “Činjenica da je Jugoslavija, koja je izašla iz onakvog rata i imala sustav po mnogo čemu usporediv sa tada najsiromašnijim zemljama svijeta, ipak uspjela formirati vlastitu, originalnu politiku prema svijetu i konzekventno je provoditi, meni, izvinite, iz današnje perspektive izgleda nestvarno”, pokretu nesvrstanih i odnosu SFRJ prema SSSR-u i SAD-u, “Duboka fascinacija postjugoslavenskih političara Jugoslavijom i Titom – koja može biti i negativna, pogledajte Hasanbegovića! – pokazuje frustriranost naših malih, zatvorenih društava, koja doista nemaju ne samo lidere Titovog formata, nego i ulogu u svijetu kakvu je imala Jugoslavija”. O temama koje su u zadnje vrijeme aktualne u Hrvatskoj: uspješnoj turističkoj sezoni, a “Što je sa Agrokorom?!”; izjavama predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da je “Hrvatska, odnosno Jugoslavija, bila iza željezne zavjese; da je Istra Hrvatskoj pripojena zbog ’crkvenih knjiga’”; raspravama “da li se Ivo zove Lola ili Lolo Ribar”; raspravljalo se i o Masariku, “češkom predsjedniku koji je mrtav dulje od sedam desetljeća, oko toga treba li uslišiti zahtjev ekstremne desnice i oduzeti mu ulicu. Najzad, proteklih mjeseci imali smo i nekoliko konferencija upriličenih u povodu novog polemiziranja o Golom otoku.” Ali i o temama o kojima se ne govori u Hrvatskoj: “Priča o ulozi Hrvatske u ratu u BiH uopće ne postoji u hrvatskom javnom prostoru. Ona se ignorira. Hrvatski premijer Andrej Planković osam je puta posjetio BiH i, iskreno, ne bih vam znao ponoviti niti poruke, niti rezultete njegovih dosadašnjih posjeta. Kada govorimo o ulozi Hrvatske u regionu, zabrinjava to što se neprekidno podgrijava atmosfera u kojoj je dovoljna jedna izjava srpskog ministra Aleksandra Vulina da se potpuno zaustave procesi koji su najavljivani.”

Ljevica lijeve obale Miljacke

Ime Gorana Čengića je bilo samo moneta za potkusurivanje

Odgovor Ivanu Filipoviću i sličnima na objede ramskih i bosanskih franjevaca za ahdnamašenje, udbašenje, crveni fratarluk i slična dijabolična zamagljivanja (IV)

Franjevci daidže

Četvrti tekst u serijalu "Ahdnamaši, daidže i udbaši", kao odgovor Ivanu Filipoviću i sličnima na objede ramskih i bosanskih franjevaca za ahdnamašenje, udbašenje, crveni fratarluk i slična dijabolična zamagljivanja.

Odgovor Ivanu Filipoviću i sličnima na objede ramskih i bosanskih franjevaca za ahdnamašenje, udbašenje, crveni fratarluk i slična dijabolična zamagljivanja (III)

Od sultana do Tuđmana – Od Ahdname do bespuća

Tuđman-Šušak-Bobanova politika žrtvovala je velik dio bosanskih Hrvata i nešto hercegovačkih za Hrvatsku. Ništa novo u povijesti, iako uvijek s katastrofalnim posljedicama, da se narod žrtvuje za državu